MAgyar NORvég KApcsolatok

Önkormányzati kapacitás-építés norvég-magyar együttműködéssel

A projekt nyomtatott lapszámai - ÖNkormányzat című újság-a TÖOSZ lapja

Megjelent a MANORKA projekt lapjának legújabb száma


A témák közül: MANORKA projekttalálkozó Budapesten; az önkormányzati szövetségek aláírták az együttműködési  megállapodást; a SZETT vendége volt a norvég VOX igazgatóhelyettese; a SZETT-ről; idős-ellátás Norvégiában (tanulmányút).

Az ÖNkormányzat negyedik negyedévi száma letölthető:INNEN

Évforduló aggodalmakkal – Bár 2015 nem volt a választások esztendeje, mégis fontos folyamat lezárásának volt az éve, azzal, hogy ténylegesen idén fejeződött be a 2007–13 közötti európai uniós fejlesztési időszak. Számos településen zajlottak a finisben is munkálatok, és mindenki igyekezett kihasználni és felhasználni a még elérhető forrásokat. Schmidt Jenő TÖOSZ-elnök röviden összefoglalóját a 3. oldalon olvashatják.

MANORKA projekttalálkozó Budapesten – A MANORKA projekt Értékelő Csoportja, Menedzsment Bizottsága, Esélyegyenlőségi Munkacsoportja és Járási Munkacsoportja tartott együttes ülést  2015. október 13-án és 14-én Budapesten. A találkozón hazai és norvég partnerek számoltak be a projektben eddig elért eredményekről, mutattak be megvalósítást elősegítő gyakorlatokat. (Kolin Péter írása a 4. oldalon).

Cél az önkormányzatok hatékonyabb érdekképviselete – 2015. november 17-én a TÖOSZ székhelyén az országos önkormányzati érdek-képviseleti szövetségek képviselői aláírták azt az  együttműködésről szóló megállapodást, amelynek célja, hogy a jelenleginél hatékonyabb, rendszeresebb, összehangoltabb legyen a közös munka (Zongor Gábor, 9. oldal). A megállapodás szövege a 10. oldalon olvasható.

Egy élet – egy város – A TÖOSZ konferencia után Veresegyház polgármesterét, Pásztor Bélát köszöntötték településvezetői működésének 50. évfordulóján. Az egyedülálló jubileumra megjelent Veresegyház fél évszázada című albumot Zongor Gábor TÖOSZ-főtitkár és Szále László publicista mutatta be. (Írásunk a 15. oldalon).

Együttműködés és szinergia – November elején a SZETT vendége volt Graciela Sbertoli, a VOX, Norvég Ügynökség az Életen Át Tartó Tanulásért igazgatóhelyettese, nemzetközi koordinátora. Az interjút Várkonyi Zoltán, a magyar Szövetség az Életen Át Tartó Tanulásért szakértője készítette Sbertoli asszonnyal (19. oldal).

Ami biztos: az állandó változásGraciela Sbertoli, a VOX, Norvég Ügynökség az Életen Át Tartó Tanulásért igazgatóhelyettesének írását a tanuló társadalmakról, tanuló városokról, illetve a kulcskompetenciákról a 20. oldalon olvashatják.

SZETT – minden a boldogulásért – A MANORKA projekt egyik kiemelt clja az önkormányzatok támogatása az életen át tartó tanulás szemléletének helyi meghonosításában és fejlesztésében, ami kulcseleme a helyi foglalkoztathatóság javításának (22. oldal).

Idősellátás Norvégiában – A MANORKA projekt keretében a Kisvárosi Önkormányzatok Országos Érdekszövetségét KÖOÉSZ) képviselő polgármesterek, jegyzők, valamint a szociális területen dolgozó szakemberek november 3–6. között szakmai tanulmányúton vettek részt, amelynek során  megismerhették az idős-ellátással összefüggő önkormányzati feladatok ellátásának módját Norvégiában. Tóth Karolina foglalta össze a tanulmányút legfontosabb elemeit (24. oldal).

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Önkormányzati adatbázis »

Az összes települési önkormányzat adatai egy helyen.

TEREMFOGLALÁS: ITT »

Önkormányzati Információs és Koordinációs Központ

Hírlevél feliratkozás

E-mail cím: 
Név: 

KÖZÖSSÉGI MÉDIA

MANORKA projekt:
MAgyar - NORvég KApcsolatok

„Önkormányzati kapacitásépítés norvég-magyar együttműködéssel” projekt
HU11-0005-HU11-PP1-2013

Projektgazda:
TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZATOK
ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE
1071 Budapest, Damjanich u. 44.
1386 Budapest 62. Pf. 908
T: 1-321-24-96, 1-327-24-97
E-mail: toosz@toosz.hu
Honlap: www.toosz.hu