MAgyar NORvég KApcsolatok

Önkormányzati kapacitás-építés norvég-magyar együttműködéssel

6188.jpg 6199.jpg 6201.jpg 6204.jpg 6176.jpg 6171.jpg 6155.jpg 6161.jpg 6169.jpg 6206.jpg 6207.jpg 6223.jpg 6226.jpg 6235.jpg 6222.jpg 6216.jpg 6208.jpg 6209.jpg 6210.jpg 6149.jpg 6147.jpg 6086.jpg 6096.jpg 6105.jpg 6109.jpg 6082.jpg 6077.jpg 6066.jpg 6073.jpg 6076.jpg 6110.jpg 6111.jpg 6132.jpg 6141.jpg 6146.jpg 6130.jpg 6123.jpg 6118.jpg 6119.jpg 6121.jpg 6063.jpg

Hírek

Részvételi lehetőség kísérleti kurzusunkon


A Norvég Alap támogatásának köszönhetően ingyenes részvételi lehetőség nyílt meg kísérleti kurzusunkon,a következő tartalommal:

 • nők és férfiak esélyegyenlőségének biztosítása – mit tehet egy önkormányzat?
 • a vezető, ha nő: női archetípusok-női minták-női szerepek a XXI. sz-ban
 • média sugallta vágyképek-valós önismereti tényezők
 • munka-magánélet egyensúlyának megteremtése
 • sikeres nők/női vezetők (személyiségfejlesztés, kiemelten a női erőforrásokra építve)
  • stratégiai tervezés a társadalmi tudatosság növelése érdekében
  • közösségi tervezési eszközök megismertetése

Szám: 19-8/4/2017

Budapest, 2017. november 7.

 

Részvételi felhívás az "Önkormányzati képzés norvég-magyar együttműködéssel a nemek közti egyenlőbb esélyekért" című projektben kísérleti képzéssorozaton való részvételre

 

A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége nagy múltú, 1700 helyi önkormányzatot tömörítő érdekvédelmi szervezet, aminek egyik legfőbb célja az önkormányzati szektor erősítése, fejlesztése.

Az elmúlt 15 évben számos kapacitásépítési projektet hajtottunk végre és megalapítottuk a Polgármester Akadémiát, amelynek számos programját kínáljuk az önkormányzatoknak a mai napig. Programjaink nagy részére nemzetközi együttműködés keretében született és került megvalósításra.

 

Norvég-magyar együttműködéssel, egy kisebb nyertes pályázatunk (Norvég Alap, COOPER konstrukció) keretében háromszor két napos esélyegyenlőségi önkormányzati vezetési workshopokat szervezünk polgármestereknek Budapesten (az Önkormányzati Információs és Koordinációs Központban/1071 Budapest Damjanich u 44.) a következő célokkal és tematikával:

A workshopoknak kettős célja van:

 • fejleszteni a vezetői kompetenciákat multiplikációs céllal,
 • intézkedési, beavatkozási pontok megalkotására felkészíteni a résztvevőket, hogy valamennyi résztvevő projektötlettel, koncepcióval bírjon saját településén a nagyobb nemi egyenlőség, jobb egyensúly a munka és magánélet között, vagy a nők elleni erőszak megelőzése terén

A workshopok tematikája:

 • vezetői kompetenciák erősítése,
 • önismereti, kommunikációs, konfliktuskezelési készségek gyakorlása, fejlesztése
 • meggyőzéstechnikai, tárgyalástechnikai ismeretek bővítése
 • jobb időgazdálkodás megteremtése annak érdekében, hogy a településvezetők összehangolják az időt, szolgáltatásokat és helyszíneket az állampolgárok igényeivel 
 • településvezetői feladatok a munka-magánélet egyensúlyának megteremtése a nemek közti egyenlőbb teherviselés megteremtése terén
 • stratégiai tervezés a társadalmi tudatosság növelése érdekében
 • közösségi tervezési eszközök megismertetése
 • szemlélet alakítása, rendszergondolkodás elősegítése, amelyek támogatják a résztvevőket abban, hogy hatásköreik által, valamint a helyi szereplők együttműködésével konkrét intézkedéseket tegyenek a nők és férfiak közötti esélyegyenlőség érdekében

A workshopok tervezett moduljai:

 • önismeret - hatékony kommunikáció
 • tranzakcióanalízis a kommunikációban
 • siker-kudarc, külső-belső kontroll szerepe a személyiség alakulásában
 • női/férfi szerepek beazonosítása, - archetipikus szélyiségtipológia segítségével
 • sztereotípiák, nemi szerepek, szerepkonfliktusok
 • az önérvényesítés, kongruens viselkedés, erőszakmentes kommunikáció
 • vezetői kompetenciák
 • meggyőzéstechnika
 • együttműködő tárgyalás, előremutató vita
 • gondolkodásunk átkeretezése, szemléletváltás ösztönzése
 • időgazdálkodás
 • munka-magánélet egyensúlyának megteremtése a nemek közti egyenlőbb teherviselés megteremtése – mit tehet egy településvezető?
 • magyar-norvég tapasztalatcsere: ötletek, jó gyakorlatok, tervezési segédletek megvitatása, a koncepcióalkotás közös előkészítése

A szakmai program végterméke, hogy valamennyi résztvevő projektötlettel, koncepcióval bírjon saját településén a nagyobb nemi egyenlőség, jobb egyensúly a munka és magánélet között, vagy a nők elleni erőszak megelőzése terén.

 

A képzési időpontok:

 • 2017. december 5-6.
 • 2018. január 9-10.
 • 2018. február 6-7 (norvég partnerekkel, szakértőkkel közösen vezetett napok, tolmácsolás biztosított)

 

A kísérleti kurzuson való részvétel 22 fő számára ingyenes, szállást és étkezést is biztosítunk. A kísérleti kurzus résztvevőinek száma: 20 hölgy és 2 férfi önkormányzati vezető.

Miért ajánljuk polgármester uraknak? Mert meggyőződésünk, hogy az egyenlő esélyek biztosítása is csak együtt lehetséges, ha nők és férfiak együtt tevékenykednek a közös célért.

A jelentkezők kötelességet vállalnak a jelentkezésükkel, hogy részt vesznek valamennyi workshopon (3 alkalommal 2 nap, tehát összesen hat nap Budapesten a fenti, tervezett időpontokon) és elkészítik saját helyi projektötlet koncepciójukat.

 

Kérjük, hogy 2017. november 20-ig küldje meg jelentkezését (név, beosztás, cím, mobiltelefon) a sabjan@toosz.hu e-mail címre, Sabján Katalin projektmenedzser részére.

A jelentkezők számára a részvételt a jelentkezés sorrendjében biztosítjuk.

 

A projekt rövid összefoglalóját a felhívásunkhoz csatoltuk.

A sikeres együttműködésben bízva,

Tisztelettel,

 

a TÖOSZ Titkársága

 

 

A projekt összefoglalója:

 

Cím: Önkormányzati képzés norvég-magyar együttműködéssel a nemek közti egyenlőbb esélyekért

 

Projektgazda: Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ)

 

Donor partner: Norvég Helyi és Regionális Önkormányzatok Országos Szövetsége (KS)

 

Összköltségvetés: 30.000 euró

 

Projekt időtartama: 2017. október 3. – 2018. február 28.

 

A kezdeményezés átfogó célkitűzései: a norvég és magyar önkormányzatok, vezetőik, szakértőik és dolgozóik együttműködésének erősítése a két ország önkormányzati szövetségeinek, a KS és a TÖOSZ, meglévő partnerségének és kapacitás-építési programjainak folytatásán keresztül.

 

A bilaterális együttműködés a partnerek tapasztalat, tudás, know-how cseréjét és új stratégiák, tudás és gyakorlatok közös kidolgozását takarja közös rendezvényeken való részvételen keresztül, amelyek ebben az esetben tréning alkalmak lesznek; hiszen három alkalommal két nap időtartamban kerül sor a kísérleti képzésre.

 

A képzés célja a nők, mint vezetők fejlesztése és segíteni nekik a nemek közti egyenlőség elősegítésében a településükön. Az üzeneteket erőteljesen kommunikáljuk valamennyi helyi vezető felé. A projekt címe “Önkormányzati képzés norvég-magyar együttműködéssel a nemek közti egyenlőbb esélyekért” tükrözi a kétoldalú és a szakmai céljait a projektnek. A módszert online módon fejlesztjük a partnerek szakértőivel, legkésőbb 2017. november végéig.

 

2017. decemberben, 2018. januárban és februárban kerül sor háromszor az egyenként kétnapos képzési alkalmakra. A KS szakértői egy alkalommal utaznak ide hárman, vagy minden tréning alkalomra ideutazik egy szakértő. A projekt a tudatosság növelésére törekszik a következő területeken: nemek közti egyenlőség, munka és magánélet egyensúlya, nők elleni erőszak megelőzése. Együtt fognak dolgozni és gondolkodni a résztvevők, hogy a tréning végére kialakítsanak egy projektötletet vagy koncepciót a saját településükre vonatkozólag minden résztvevő tekintetében. A projektről a TÖOSZ újságján, a videón, a partnerek honlapjain, közösségi média oldalakon és budapesti workshophoz csatlakozó sajtótájékoztatón keresztül kommunikálunk.

 

Önkormányzati adatbázis »

Az összes települési önkormányzat adatai egy helyen.

TEREMFOGLALÁS: ITT »

Önkormányzati Információs és Koordinációs Központ

Hírlevél feliratkozás

E-mail cím: 
Név: 

KÖZÖSSÉGI MÉDIA

MANORKA projekt:
MAgyar - NORvég KApcsolatok

„Önkormányzati kapacitásépítés norvég-magyar együttműködéssel” projekt
HU11-0005-HU11-PP1-2013

Projektgazda:
TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZATOK
ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE
1071 Budapest, Damjanich u. 44.
1386 Budapest 62. Pf. 908
T: 1-321-24-96, 1-327-24-97
E-mail: toosz@toosz.hu
Honlap: www.toosz.hu

JÁRÁSI ÉS ÖNKORMÁNYZATI HIVATALOK EGYÜTTMŰKÖDÉSÉNEK ERŐSÍTÉSE

www.mkksz.org.hu

MUNKACSOMAG VEZETŐ