MAgyar NORvég KApcsolatok

Önkormányzati kapacitás-építés norvég-magyar együttműködéssel

Esélyegyenlőség (4-es munkacsomag)

Büki workshop: Nők munkaerő piaci nehézségei, atipikus foglalkoztatási formákról Bükön


Feljegyzés a „Nők munkaerő piaci nehézségei, atipikus foglalkoztatási formák” című rendezvényről - Bük, 2014. augusztus 27.

A workshopra a MANORKA projekt esélyegyenlőségi norvég-magyar csereprogramja keretében került sor.

A csereprogram résztvevőiről itt olvashat bővebben

A vendégeket elsőként Németh Sándor, a házigazda Bük Város polgármestere köszöntötte. A polgármester visszautalt a Norvég Alap támogatásával megvalósult intézményfejlesztésre és reményét fejezte ki, hogy a MANORKA projekt keretében a nők esélyegyenlőségének ügyében is sikerül új ismeretekre és kapcsolatokra szert tenni. Megköszönte Németh Violetta városi képviselőasszony személyes szerepvállalását és munkáját.

Ágh Ernőné Vas Megyei Kormányhivatal Főigazgatója köszöntőjében konkrét számokkal támasztotta alá, hogy a közigazgatásban mekkora szerepet játszanak a nők és a kormányhivatal milyen módon segíti a kisgyermekes anyákat. Röviden felsorolta, hogy az utóbbi időkben milyen kormányzati intézkedésekkel segítik a nők munkaerőpiacra történő visszatérését és a gyermekvállalást.

 

Dr. Zongor Gábor, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége főtitkára átfogó tájékoztatást adott a Norvég - Magyar önkormányzatok kapacitás építési programjáról, a MANORKA projektről. Külön részletesen kitért 4. munkacsomagra, a nők és férfiak közötti esélyegyenlőség elősegítése ügyében végzett tevékenységre. (A főtitkár prezentációja elérhető itt.)

 

A MANORKA projekt esélyegyenlőségi kísérleti programjában Németh Violetta, Bük Város Önkormányzatának képviselője, és a norvég partner település, Steinkjer alpolgármester asszonya, Grete Bækken Mollan dolgozik együtt. Bük városa két programot is megvalósít a pilot program keretében, amelynek első rendezvényén Németh Violetta képviselő asszony a Bükön a nők munkaerő piaci helyzetfelméréséről végzett kutatás eredményéről adott átfogó tájékoztatást. (Németh Violetta képviselő prezentációja elérhető itt.) Németh Violetta képviselő asszony bemutatta a projekt keretében megjelentetett és általa készített a „Nők és férfiak esélyegyenlőségének tanulmányozása, különös tekintettel a kisgyermekes anyák munkaerő piaci helyzetének felmérésére” című kiadványt. (A kiadvány mellékelve.)

 

A szakmai konferencia utolsó előadását Harangozóné Vigh Ilona, a Vas Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központ szakmai igazgató-helyettese tartotta. A részletes tájékoztatás átfogó képet nyújtott a nők helyzetéről a munkaerő-piacon, a problémákról és nehézségekről. (Harangozóné Vigh Ilona szakmai igazgató-helyettes prezentációja elérhető itt.)

 

A vitában elsődlegesen az atipikus foglalkoztatási formák hazai megvalósításának lehetőségeit taglalták a hozzászólók.

 

Készítette:

Dr. Zongor Gábor, TÖOSZ főtitkár

A Büki honlapon megjelent cikk elérhető itt

A workshop videón megtekinthető itt

A workshoprók készült híradás a helyi tévében megtekinthető itt

 

 

 

Önkormányzati adatbázis »

Az összes települési önkormányzat adatai egy helyen.

TEREMFOGLALÁS: ITT »

Önkormányzati Információs és Koordinációs Központ

Hírlevél feliratkozás

E-mail cím: 
Név: 

KÖZÖSSÉGI MÉDIA

MANORKA projekt:
MAgyar - NORvég KApcsolatok

„Önkormányzati kapacitásépítés norvég-magyar együttműködéssel” projekt
HU11-0005-HU11-PP1-2013

Projektgazda:
TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZATOK
ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE
1071 Budapest, Damjanich u. 44.
1386 Budapest 62. Pf. 908
T: 1-321-24-96, 1-327-24-97
E-mail: toosz@toosz.hu
Honlap: www.toosz.hu