MAgyar NORvég KApcsolatok

Önkormányzati kapacitás-építés norvég-magyar együttműködéssel

Esélyegyenlőség (4-es munkacsomag)

Nők a nőkért Szentendrén - ismerje meg Szentendre példáján keresztül mit tehet egy önkormányzat a nők helyzetének javításáért


Zakar Ágnes, Szentendre Város képviselője a Manorka projektben szerzett tapasztalatait és erdeményeit foglalja össze az itt elérhető kiadványban.

 

A kiadvány letölthető innen

 

A szerző előszavából idézünk: "2014-ben Szentendre Város Önkormányzata is részese lehet a Norvég Alap Kapacitásfejlesztési és intézményközi együttműködés programterület és a TÖOSZ által vezetett, „Önkormányzati kapacitásépítés norvég-magyar együttműködéssel” című projektnek.

Azt a megtisztelő feladatot kaptam Szentendre Város önkormányzati  képviselőjeként, hogy a női esélyegyenlőség megvalósulását, a munka-élet egyensúlyát tanulmányozzam Norvégiában, és a kint szerzett tapasztalataimat osszam meg szentendrei hölgyekkel. Ebből a célból a város vezetői és az önkormányzati hivatal segítségével munkaüléseket (workshopok) szervezünk szentendrei hölgyeknek, ahol fiatal anyákkal, nyugdíjas hölgyekkel, közalkalmazottakkal, vállalkozókkal, művésznőkkel, városi köztisztviselőkkel, képviselőkkel vitatjuk meg a kérdést, és próbálunk megoldásokat találni a nők könnyebb boldogulására Szentendrén. az eszmecserék, ülések eredményeként azt várom, hogy mi nők az otthoni, munkahelyi és városért végzett munkánk könnyebb összeegyeztetésére kapunk majd ötleteket, segítséget az elhangzó előadásokból és egymástól.
Kérem, fogadják szeretettel az ülésekre szóló meghívóinkat és az ebből az alkalomból szerkesztett füzetünket, mely önkormányzatunknak az esélyegyenlőség terén végzett eddigi erőfeszítéseit és az ez utáni terveit is magába foglalja!
A projekt keretében megszervezendő találkozóink alkalmával még remélhetőleg bővülni is fog a tervek sora, melyek a nők esélyeit a munkára, munka feltételeit, a munka családdal való összeegyeztetését javítják majd városunkban is.
Zakar Ágnes
önkormányzati képviselő"

Önkormányzati adatbázis »

Az összes települési önkormányzat adatai egy helyen.

TEREMFOGLALÁS: ITT »

Önkormányzati Információs és Koordinációs Központ

Hírlevél feliratkozás

E-mail cím: 
Név: 

KÖZÖSSÉGI MÉDIA

MANORKA projekt:
MAgyar - NORvég KApcsolatok

„Önkormányzati kapacitásépítés norvég-magyar együttműködéssel” projekt
HU11-0005-HU11-PP1-2013

Projektgazda:
TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZATOK
ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE
1071 Budapest, Damjanich u. 44.
1386 Budapest 62. Pf. 908
T: 1-321-24-96, 1-327-24-97
E-mail: toosz@toosz.hu
Honlap: www.toosz.hu