MAgyar NORvég KApcsolatok

Önkormányzati kapacitás-építés norvég-magyar együttműködéssel

Esélyegyenlőség (4-es munkacsomag)

Norvég-magyar női csereprogramunk eredménye: Bük Város a kisgyermekes anyákért


Németh Violetta balról a második a képen
Németh Violetta (balról a második a képen), Bük város norvégul is beszélő képviselője sikeresen teljesítette norvég partnerével, Grete Bækken Mollan-nel, Steinkjer alpolgármesterével a Manorka projekt csereprogramját. Összegző tanulmányát olvashatja itt

A szerző szavai az előszóból: "Az önkormányzat helyi esélyegyenlőségi programjának elkészítése során kiemelt figyelmet kell fordítani többek között olyan intézkedésekre, amelyek csökkentik a hátrányos helyzetűek munkaerő-piaci hátrányait, illetve javítják foglalkoztatási esélyeiket.
Így került feltárásra számos helyi probléma, köztük a kisgyermekes anyák munkaerőpiacra való visszatérésének problémája.Fontosnak tartjuk, hogy ezekre mihamarabb választ tudjunk adni. Kiváló lehetőség, hogy az Önkormányzati kapacitásbővítés norvég-magyar együttműködéssel című projektjének (MANORKA) a Nők és férfiak esélyegyenlősége munkacsomag mintaprojektje keretében foglalkozhatunk e témakörrel.
Az „Önkormányzati kapacitás-építés norvég-magyar együttműködéssel” projekt fontos részét képezi az Esélyegyenlőségi Munkacsomag, amelynek keretében különleges hangsúlyt helyez a nők szerepvállalásának erősítésére a közéletben, valamint azon önkormányzati támogatási lehetőségek felkutatására, amelyek hozzájárulnak a munka és a magánélet egyensúlyának megteremtéséhez a nők esetében.
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ), aminek Bük Város Önkormányzata is tagja, Pilot program együttműködési megállapodás keretében idén áprilisban Budapesten egy 2 napos workshopot szervezett, ahol a kiválasztott magyar és norvég női közéleti képviselők megismerkedtek és a nők munka és magánéletbeli egyensúlyának téma körével el kezdtek foglalkozni. Minden magyar női képviselő megkapta norvég képviselő társát, akihez 2014. június hóban tanulmányútra elutazott Norvégiába. Célként fogalmazódott meg, hogy a jó norvég gyakorlatokat megismerjük és az önkormányzat lehetőségeihez mérten azokat megismertessük a helyi lakossággal."

Az eredményekről bővebben a kiadványban itt

Önkormányzati adatbázis »

Az összes települési önkormányzat adatai egy helyen.

TEREMFOGLALÁS: ITT »

Önkormányzati Információs és Koordinációs Központ

Hírlevél feliratkozás

E-mail cím: 
Név: 

KÖZÖSSÉGI MÉDIA

MANORKA projekt:
MAgyar - NORvég KApcsolatok

„Önkormányzati kapacitásépítés norvég-magyar együttműködéssel” projekt
HU11-0005-HU11-PP1-2013

Projektgazda:
TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZATOK
ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE
1071 Budapest, Damjanich u. 44.
1386 Budapest 62. Pf. 908
T: 1-321-24-96, 1-327-24-97
E-mail: toosz@toosz.hu
Honlap: www.toosz.hu