MAgyar NORvég KApcsolatok

Önkormányzati kapacitás-építés norvég-magyar együttműködéssel

Járások-Önkormányzatok Együttműködésének fejlesztése

Járási és önkormányzati hivatalok együttműködése: elkezdődött a trénerképzés


A MANORKA projekt egyik kiemelt célkitűzése az önkormányzati és járási hivatalok közötti együttműködés erősítése. Ennek kapcsán az ország összes megyéjét érintve száz járásban kerül sor tréningekre, melyeket a Miniszterelnökség és a TÖOSZ által delegált trénerek tartanak. Az igazgatási szakemberek felkészítése január 15-én, csütörtökön kezdődött.

Dr. Steiner Erika a TÖOSz főtitkárhelyettese és Fehér József az MKKSz szakértője a projektelem két fő felelőse a képzésen.

A program fő célkitűzése a helyzetértékelés és problémafeltárás az önkormányzati és járási hivatalok közötti együttműködés vonatkozásában.A projekt megvalósításában a TÖOSZ fő partnere a Magyar Köztisztviselők  Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete,  az előkészítésben és megvalósításban aktív szerepet vállal a projekt kormányzati partnereként a Miniszterelnökség és a Belügyminisztérium is.

 A két terület (a járási és önkormányzati hivatali) kölcsönhatása, a kapcsolatok fejlesztése, a formális és informális együttműködés lehetőségeinek javítása fontos közigazgatási feladat. Ennek segítésére vállalkoztunk. A tapasztalatok lehetőséget adnak finomhangolásra, akár a jogszabályi változtatás kezdeményezésére is.

Iványiné Szabó Andrea vezető trénerünk.

 A trénerek tréningjére a Miniszterelnökség és a TÖOSZ is  25-25 főt delegált. A trénerek felkészítése három időpontban zajlik. A kétnapos tréningek vezető trénere Iványiné Szabó Andrea és Várkonyi Zoltán.

 A trénerek felkészítését követően a járási helyszínek kiválasztása pályázati úton történik majd. A képzés résztvevői a járási, illetve a polgármesteri hivatalok tisztségviselői, munkatársai lesznek, helyszínenként 15-20 fő. A képzés eredményességének alapvető feltétele, hogy mindkét oldalról részt vegyenek az együttműködés meghatározó szereplői. 

Képek megtekinthetőek itt

Videónkat megtekintheti itt

Önkormányzati adatbázis »

Az összes települési önkormányzat adatai egy helyen.

TEREMFOGLALÁS: ITT »

Önkormányzati Információs és Koordinációs Központ

Hírlevél feliratkozás

E-mail cím: 
Név: 

KÖZÖSSÉGI MÉDIA

MANORKA projekt:
MAgyar - NORvég KApcsolatok

„Önkormányzati kapacitásépítés norvég-magyar együttműködéssel” projekt
HU11-0005-HU11-PP1-2013

Projektgazda:
TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZATOK
ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE
1071 Budapest, Damjanich u. 44.
1386 Budapest 62. Pf. 908
T: 1-321-24-96, 1-327-24-97
E-mail: toosz@toosz.hu
Honlap: www.toosz.hu