MAgyar NORvég KApcsolatok

Önkormányzati kapacitás-építés norvég-magyar együttműködéssel

Önkormányzati szövetségek kapacitásépítése (5-ös munkacsomag)

Megyei rendezvények a MANORKA projektben


2015 elején minden megyében fórumot tartunk az önkormányzatok-járások együttműködéséről és egyéb aktuális, önkormányzatok számára fontos kérdésekről.

 A tervezett rendezvények helyszínei, időpontjait tekintheti meg ide kattintva

 

A TÖOSZ, mint eddig minden évben, idén is megrendezi valamennyi megyében a polgármesteri fórumait, ezúttal elsősorban a MANORKA projekt szakmai témáira összpontosítva. Az októberi önkormányzati választásokat követően valamennyi megyében tisztújításra kerül sor, ezért 2015-ben a megyei fórumsorozatra január 20-a és március 15-e között kerül sor.

 

A megyei küldöttválasztásokat követően 2015. április 9-én kerül sor a MANORKA projekt összefoglaló, főként járások és önkormányzatok együttműködéséről szóló konferenciájára és a TÖOSZ tisztújító küldöttgyűlésére.

 

Szövetségünk, ahogyan eddig is, az önkormányzati érdekek védelmére és az önkormányzatok fejlesztésére hivatott, amihez fontos, hogy valamennyi tagunknak rendszeresen lehetőséget biztosítsunk véleményének kifejtésére, észrevételeinek megfogalmazására és megvitatására az önkormányzati összefogás jegyében. Ugyanakkor lehetőséget biztosítunk a valamennyi önkormányzatnak a fórumon való részvételre és reméljük, hogy hamarosan csatlakoznak szövetségünkhöz.

 

A TÖOSZ elnöksége döntése alapján az idei megyei polgármesteri fórumokon egyrészt a járási és önkormányzati hivatalok közötti együttműködés kérdését vitatjuk meg, amellyel előkészítjük a MANORKA projekt keretében megszervezésre kerülő 100 járási tréninget.

 A fórumon sor kerül a TÖOSZ programjainak ismertetésére, aktuális önkormányzati ügyek, kiemelten a polgármester jogállására, javadalmazására vonatkozó ügyek megvitatására is. A szövetséghez tartozó települési önkormányzatok képviselőinek részvételével megújítjuk a TÖOSZ megyei szervezetét, tehát a megyei TÖOSZ küldöttek, valamint közülük a megyei tagozatvezető megválasztására kerül sor. Az alapszabály értelmében minden 10 tag önkormányzat után az önkormányzatokat képviselők által – a megyei küldöttválasztó ülésen - választott egy képviselő úgy, hogy a járások a tag önkormányzatok arányát is figyelembe véve képviselethez jussanak. 

 

A fórumot felhasználjuk arra is, hogy a TÖOSZ Történelmi Városok és Települések Kamarája munkájába bekapcsolódhassanak a téma iránt érdeklődő önkormányzatok.

 

Az önkormányzati vezetőkön kívül a rendezvényre meghívást kapnak: a megyei kormánymegbízottak, a járási hivatalvezetők, a megyei közgyűlések elnökei és az MKKSZ megyei titkárai, valamint a megye országgyűlési képviselői.

  

 

Önkormányzati adatbázis »

Az összes települési önkormányzat adatai egy helyen.

TEREMFOGLALÁS: ITT »

Önkormányzati Információs és Koordinációs Központ

Hírlevél feliratkozás

E-mail cím: 
Név: 

KÖZÖSSÉGI MÉDIA

MANORKA projekt:
MAgyar - NORvég KApcsolatok

„Önkormányzati kapacitásépítés norvég-magyar együttműködéssel” projekt
HU11-0005-HU11-PP1-2013

Projektgazda:
TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZATOK
ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE
1071 Budapest, Damjanich u. 44.
1386 Budapest 62. Pf. 908
T: 1-321-24-96, 1-327-24-97
E-mail: toosz@toosz.hu
Honlap: www.toosz.hu