MAgyar NORvég KApcsolatok

Önkormányzati kapacitás-építés norvég-magyar együttműködéssel

Képviselők Képzése Program - TÖOSZ munkacsomagja

Képviselők, akik a megújított tréningen is részt vettek - Alsózsolca tréningje


2015. február 19-20-án Seres Mária trénerünk vezetésével sikeresen zárult Alsózsolca és Emőd testületének tréningje, akik a 2010-es tréningjük után újra elégedetten távoztak az eseményről.

Alsózsolca polgármestere jelentkezett a képzésre, mégpedig azért, mert 2010-ben a mostani testületükből 3-an már részt vettek a TÖOSZ hasonló tréningjén, és azt nagyon eredményesnek ítélték. Változott a polgármester személye és változott a képviselőtestület, ezért élni kívántak a mostani lehetőséggel is. 

Helyszín
A településtől 10 km-re lévő Mályi Mécses Központ minden szempontból tökéletes helyszínválasztás volt. Ez egy egyházi oktatási központ – igényes kiszolgálással, több teremmel, megfelelő technikai háttérrel állt rendelkezésre. Mindezt szolid árakon.

Résztvevők
A résztvevők Alsózsolca városból illetve Emődről érkeztek. Polgármester, alpolgármester, képviselők, valamint a helyi közösségi házban dolgozók, és köztisztviselők is részt vettek rajta. Ők azok, akik a lakossággal napi kapcsolatban vannak, és akik együttműködése nélkül nem lehet sikeres az önkormányzat. A légkör vidám és nyitott volt. A jelenlévők egymást jól ismerték, de a tréningen sok új információkhoz jutottak társaikkal kapcsolatban.

A legnagyobb érdeklődés a képviselő szerepe, valamint a társadalmi részvétel folyamata témában mutatkozott.
A prezentációra szánt időkeretből a szerepjátékokra át kellett csoportosítani – de ez mindenki egyetértésével történt. A program végén a prezentációk átadásra kerültek a résztvevőknek, és lefotóztuk a közös munka kézzelfogható eredményeit.

A tréning célkitűzései teljesültek. A képviselőket sikerült megerősíteni saját magukban, illetve a közösségbe és az önkormányzatiságba vetett hitükben, továbbá az egymás iránti tiszteletben és az együttműködési készségükben.
A tréningen résztvevők visszajelzése alapján minden szempontból sikeres és eredményes volt a program. Többen megfogalmazták, hogy örülnének, ha lenne folytatás.

Ezúton is köszönet a kiváló trénerünknek és a szakmai elhivatottságáról tanúbizonyságot tett alsózsolcai és emődi képviselőknek!

Fotók az eseményrőlÖnkormányzati adatbázis »

Az összes települési önkormányzat adatai egy helyen.

TEREMFOGLALÁS: ITT »

Önkormányzati Információs és Koordinációs Központ

Hírlevél feliratkozás

E-mail cím: 
Név: 

KÖZÖSSÉGI MÉDIA

MANORKA projekt:
MAgyar - NORvég KApcsolatok

„Önkormányzati kapacitásépítés norvég-magyar együttműködéssel” projekt
HU11-0005-HU11-PP1-2013

Projektgazda:
TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZATOK
ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE
1071 Budapest, Damjanich u. 44.
1386 Budapest 62. Pf. 908
T: 1-321-24-96, 1-327-24-97
E-mail: toosz@toosz.hu
Honlap: www.toosz.hu