MAgyar NORvég KApcsolatok

Önkormányzati kapacitás-építés norvég-magyar együttműködéssel

Esélyegyenlőség (4-es munkacsomag)

Felkérés önkormányzatoknak esélyegyenlőségi kérdőívünk kitöltésére


Annak érdekében, hogy teljes képet kapjunk a nemek közötti esélyegyenlőség aktuális helyzetéről helyi szinten, az önkormányzati választások előtt, valamint azt követően országos nagy felmérést végzünk a nők részvételéről a helyi közéletben, önkormányzatokban. Jelen kérdőívünk a 2014 májusában végzett első felmérést követő második adatfelvétel.

A kérdőívet ezen a  linken találja


Tisztelt Polgármester Asszony!

Tisztelt Polgármester Úr!


”Önkormányzati kapacitás-építés norvég‐magyar együttműködéssel” című projektünk 2013 őszén indult, projektünk a Norvég Alap támogatásával valósul meg. A Projekt Gazda a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ), a projekt megvalósításában további kilenc projekt partner – köztük nyolc hazai partner (EMMI, BM, KIM, MFSZ, KÖÉSZ, SZETT, MKKSZ) és két norvég partner, a Norvég helyi és regionális önkormányzatok (KS) és az Életen át tartó tanulásért Ügynökség Norvégiában (VOX) vesz részt.

Projektünk fontos részét képezi az Esélyegyenlőségi Munkacsomag, amelynek keretében különleges hangsúlyt helyezünk a nők szerepvállalásának erősítésére a közéletben, valamint azon önkormányzati támogatási lehetőségek felkutatására, amelyek hozzájárulnak a munka és a magánélet egyensúlyának megteremtéséhez a nők esetében. E célok megvalósításának szerves része a legjobb gyakorlatok azonosítása, kiválasztása, terjesztése és népszerűsítése az esélyegyenlőség témakörében.

A munkacsomagon belül különféle tevékenységekre kerül sor. Annak érdekében, hogy teljes képet kapjunk a nemek közötti esélyegyenlőség aktuális helyzetéről helyi szinten, az önkormányzati választások előtt, valamint azt követően országos nagy felmérést végzünk a nők részvételéről a helyi közéletben, önkormányzatokban. Jelen kérdőívünk a 2014 májusában végzett első felmérést követő második adatfelvétel.

Kérdőívünkben amellett, hogy egyfajta állapotfelmérésre kerül sor, szeretnénk teljes képet kapni arról, hogy milyen további képzések, rendezvények, intézkedések, jogi változtatások járulhatnának hozzá nők és férfiak közötti esélyegyenlőségének megteremtéséhez helyi szinten, milyen szerepet vállalhat a TÖOSZ, mint országos érdekvédelmi szervezet ezen egyensúly kialakításához való lépések meghatározásában, megvalósulásuk elősegítésében.

Kérjük, hogy a kérdőívet minden esetben a polgármester töltse ki, a kérdőív kitöltésének időtartama: kb. 15-20 perc.

A kérdőívet ezen a  linken találja

Személyes közreműködését és segítségét nagyon köszönjük.

 

Önkormányzati üdvözlettel:

Dr. Zongor Gábor

TÖOSZ főtitkára

Projektvezető

Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége

Önkormányzati adatbázis »

Az összes települési önkormányzat adatai egy helyen.

TEREMFOGLALÁS: ITT »

Önkormányzati Információs és Koordinációs Központ

Hírlevél feliratkozás

E-mail cím: 
Név: 

KÖZÖSSÉGI MÉDIA

MANORKA projekt:
MAgyar - NORvég KApcsolatok

„Önkormányzati kapacitásépítés norvég-magyar együttműködéssel” projekt
HU11-0005-HU11-PP1-2013

Projektgazda:
TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZATOK
ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE
1071 Budapest, Damjanich u. 44.
1386 Budapest 62. Pf. 908
T: 1-321-24-96, 1-327-24-97
E-mail: toosz@toosz.hu
Honlap: www.toosz.hu