MAgyar NORvég KApcsolatok

Önkormányzati kapacitás-építés norvég-magyar együttműködéssel

Járások-Önkormányzatok Együttműködésének fejlesztése

Kalocsai járási tréning


2015. május 20-21-én Dr. Petrovszki Edit tréner vezetésével került sor a kalocsai önkormányzatok-járások együttműködéséről szóló trénignre.

A tervezett tréningelemeket/gyakorlatokat sikerült megvalósítani maradéktalanul mindkét napon. A helyszín az Önkormányzat tárgyalója volt, amely megfelelő körülményeket (kerekasztal) biztosított a tréning sikeréhez. A résztvevők különböző munkaterületekről jöttek (ügysegéd, kormányablak, iktató, adóiroda, gyám, gépkocsivezető stb.), mégis magas színvonalon létrejött közöttük a csapatmunka. A csoport aktív, nyitott és kreatív volt.

 

A tréning célkitűzéseit maradéktalanul sikerült elérni, a csoport hasznosnak értékelte a tréningelemeket, pozitív véleménnyel távoztak a 2. nap végén.

A csoportban résztvevők többsége nem ismerte egymást, személyes kapcsolatok alakultak ki, amelyek elősegítik a jövőbeni hatékonyabb munkavégzést. Ezt a résztvevők maguk is megfogalmazzák.

A „hivatalok” közös problémái feltárásra kerültek, és a csoport várja azt a visszajelzést, hogy lesz eredménye az „együtt gondolkodásuknak

 

A visszajelzések alapján a résztvevők az alábbi problémákat jelezték:

adminisztratív terhek csökkentésének, jogszabályváltozások csökkentésének, munkavégzéshez szükséges tárgyi eszközök biztosításának, valamint magasabb bérezésnek, és az informatikai rendszerek fejlesztésének szükségességét. A továbbképzések szakmai színvonalának megemelését is javasolták.

Együttműködésük fejlesztésére az információáramlás javítását jelezték, amelynél szüksége lenne, hogy közérthető és naprakész legyen (weboldal fejlesztése).  

Önkormányzati adatbázis »

Az összes települési önkormányzat adatai egy helyen.

TEREMFOGLALÁS: ITT »

Önkormányzati Információs és Koordinációs Központ

Hírlevél feliratkozás

E-mail cím: 
Név: 

KÖZÖSSÉGI MÉDIA

MANORKA projekt:
MAgyar - NORvég KApcsolatok

„Önkormányzati kapacitásépítés norvég-magyar együttműködéssel” projekt
HU11-0005-HU11-PP1-2013

Projektgazda:
TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZATOK
ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE
1071 Budapest, Damjanich u. 44.
1386 Budapest 62. Pf. 908
T: 1-321-24-96, 1-327-24-97
E-mail: toosz@toosz.hu
Honlap: www.toosz.hu