MAgyar NORvég KApcsolatok

Önkormányzati kapacitás-építés norvég-magyar együttműködéssel

Járások-Önkormányzatok Együttműködésének fejlesztése

Derecskei járási tréning


2015. június 2-3-án Pálfi Anikó trénerünk vezette a Derecskei Önkormányzat és a Járási Hivatal közös tréningjét.

A tréning két napjára tervezett program teljes mértékben megvalósult. A tréningelemekre tervezett időkeretek elégnek bizonyultak a részletes és alapos végrehajtásra, a tervezett ütemterv végig betartásra került.

 A tréning az előzetesen egyeztetett helyszínen - a derecskei házasságkötő teremben- megfelelő körülmények között valósult meg. A terem berendezése alkalmas volt és mobilizálható a különböző tréningelemek eltérő kialakítási igényéhez.

A résztvevők az előzetesen jelzett létszámban jelentek meg mind az önkormányzatok, mind a járási hivatal részéről. A tréning hasznosulása szempontjából szerencsés volt, hogy mindkét résztvevői területről jellemzően vezető beosztású munkatársak jöttek, mely nagyban segítette az érdemi munkát.

A tréning során megvalósult a tervezett cél, a résztvevők személyes kapcsolatok kialakításával együttesen mérték fel a meglévő helyzetet, valamint fogalmazták meg az együttműködés fejlesztési irányait. A tréning zárásaként közösen állították össze az együttműködési paktumot.

A résztvevők közösen értelmezték az együttműködés konkrét területeit, a helyi együttműködésben tapasztalható akadályok feltárásra kerültek. A résztvevők a tréning során meghatározták a jó együttműködés kritériumait és feltárták a létező jó gyakorlatokat. A folyamatos kapcsolattartás és együttműködés fontossága többször megfogalmazódott, az együttműködési paktumba is helyet kapott a megvalósításának elemei. 

A tréning zárásaként a járási hivatal és a jelen lévő önkormányzati résztvevők együttműködési paktumot állítottak össze, melyben a következő, jövőben közösen megvalósítandó pontokat vettek bele:

Kölcsönös tájékoztatás fejlesztése, szakmai konzultációk szervezése, közös rendezvények szervezése, hivatali közös telefonkönyv létrehozása, intézménylátogatás és egymás munkájának kölcsönös megbecsülése.

A helyi munkát természetesen meghatározzák a jogszabályok, a szervezeti struktúrák, a helyi elhelyezési és személyi feltételek. Helyi igényként felvetették a modern környezetet, megfelelő elhelyezést, megfelelő megközelíthetőséget.

Az együttműködés fejlesztésére helyi szinten megfogalmazták az együttműködési paktumot. A helyi szinten nem befolyásolható feltételeknél megfogalmazódott a szakrendszerek egységesítésének igénye, továbbá az elektronikus ügyintézés bővítése, kiterjesztése; eljárási ügymenetek további egyszerűsítése.

 

 

Önkormányzati adatbázis »

Az összes települési önkormányzat adatai egy helyen.

TEREMFOGLALÁS: ITT »

Önkormányzati Információs és Koordinációs Központ

Hírlevél feliratkozás

E-mail cím: 
Név: 

KÖZÖSSÉGI MÉDIA

MANORKA projekt:
MAgyar - NORvég KApcsolatok

„Önkormányzati kapacitásépítés norvég-magyar együttműködéssel” projekt
HU11-0005-HU11-PP1-2013

Projektgazda:
TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZATOK
ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE
1071 Budapest, Damjanich u. 44.
1386 Budapest 62. Pf. 908
T: 1-321-24-96, 1-327-24-97
E-mail: toosz@toosz.hu
Honlap: www.toosz.hu