MAgyar NORvég KApcsolatok

Önkormányzati kapacitás-építés norvég-magyar együttműködéssel

Esélyegyenlőség (4-es munkacsomag)

Felhívás választott helyi női képviselők részére


Nagy örömmel értesítjük, hogy az „Önkormányzati kapacitás-építés norvég-magyar együttműködéssel” című projektünk 2013 őszén elindult.  A projekt sok egyéb téma mellett, az Esélyegyenlőségi Munkacsomag keretében különleges hangsúlyt helyez a nők szerepvállalásának erősítésére a közéletben, valamint azon önkormányzati támogatási lehetőségek felkutatására, amelyek hozzájárulnak a munka és a magánélet egyensúlyának megteremtéséhez a nők esetében
Tisztelt Polgármester / Alpolgármester / Képviselő Asszony!

Nagy örömmel értesítjük, hogy az „Önkormányzati kapacitás-építés norvég-magyar együttműködéssel” című projektünk 2013 őszén elindult.  A projekt sok egyéb téma mellett, az Esélyegyenlőségi Munkacsomag keretében különleges hangsúlyt helyez a nők szerepvállalásának erősítésére a közéletben, valamint azon önkormányzati támogatási lehetőségek felkutatására, amelyek hozzájárulnak a munka és a magánélet egyensúlyának megteremtéséhez a nők esetében. 

Az Esélyegyenlőségi Munkacsomagban, egyebek mellett, csereprogramot szervezünk öt norvég és öt magyar női választott helyi képviselő részvételével a munka és a magánélet egyensúlyának megteremtésére irányuló legjobb norvég önkormányzati gyakorlatok megismerése érdekében. A csereprogram egy magyarországi háromnapos munkacsoport üléssel indul, majd egy háromnapos norvégiai tanulmányúttal folytatódik. A tanulmányúton résztvevő magyar, női választott képviselők kiutaznak norvég kollégáikhoz, hogy a helyszínen tanulmányozzák a norvég jó gyakorlatok megvalósítási formáit.   A magyar választott női képviselők a Norvégiában látott jó példák alapján a norvég kollegák támogatásával kidolgozzák az itthoni munka-magánélet egyensúlyáról szóló kísérleti tevékenységet, mintaprojektet. A mintaprojekt, a tanulmányút, majd a mintaprojekt eredményeit bemutató munkacsoport megvalósításának finanszírozása a projektből történik. A mintaprojektek eredményeiről összegző tanulmány készül.



Tervezett időpontok:    

2014. március, felkészítő munkacsoportülés a norvég partnerek részvételével

2014. május-június, előzetesen egyeztetett időpontban háromnapos tanulmányút Norvégiába

2014. augusztus-szeptember, mintaprojektek eredményeit bemutató munkacsoportok Magyarországon norvég részvétellel

2014. december a mintaprojektek eredményeit összegző kiadvány megjelenése

 

A mintaprojektek résztvevőit pályázat útján választjuk ki. Olyan, angol nyelven magas szinten beszélő választott helyi női képviselők jelentkezését várjuk, akik érdeklődnek a női-férfi esélyegyenlőség témája iránt és  / vagy már részt vesznek a nők és férfiak helyi esélyegyenlőségének megteremtésére irányuló munkában.

 

Amennyiben szívesen csatlakozna mintaprojektünkhöz, kérem, küldje el angol nyelvű motivációs levelét, 2014. február 3. délig Krausz Veronika (krausz@toosz.hu ), vagy Balla Mónika (balla@toosz.hu) részére. A levél javasolt tartalma:  rövid bemutatkozás, a településen zajló és esetlegesen az Ön által végzett esélyegyenlőségi tevékenységek bemutatása, különös tekintettel a nők esélyegyenlőségének megteremtésére irányuló törekvésekre; opcionális rész: elképzelések arra vonatkozólag, hogy milyen típusú jó példákat tanulmányozna szívesen az adott témában. 

 

A kézhez kapott anyagok áttekintését követően a lehetséges jelöltekkel angol nyelvű szóbeli beszélgetésre kerül sor előreláthatólag 2014. február végén, március első felében. A pályázat eredményéről az összes jelentkezőt márciusban értesítjük.


Reméljük, hogy felhívásunk felkeltette az érdeklődését, további kérdések esetén örömmel állunk a rendelkezésére.


Budapest, 2014. január 20.

Önkormányzati üdvözlettel: 

Dr. Zongor Gábor
főtitkár,
projektvezető 

Kapcsolattartók:

Krausz Veronika, nemzetközi titkár

krausz@toosz.hu, 36-1-321-24-96, 30/5557975

Balla Mónika, koordinációs titkár

balla@toosz.hu, 36-1-321-24-96, 30/5557974

Önkormányzati adatbázis »

Az összes települési önkormányzat adatai egy helyen.

TEREMFOGLALÁS: ITT »

Önkormányzati Információs és Koordinációs Központ

Hírlevél feliratkozás

E-mail cím: 
Név: 

KÖZÖSSÉGI MÉDIA

MANORKA projekt:
MAgyar - NORvég KApcsolatok

„Önkormányzati kapacitásépítés norvég-magyar együttműködéssel” projekt
HU11-0005-HU11-PP1-2013

Projektgazda:
TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZATOK
ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE
1071 Budapest, Damjanich u. 44.
1386 Budapest 62. Pf. 908
T: 1-321-24-96, 1-327-24-97
E-mail: toosz@toosz.hu
Honlap: www.toosz.hu