MAgyar NORvég KApcsolatok

Önkormányzati kapacitás-építés norvég-magyar együttműködéssel

Önkormányzati szövetségek kapacitásépítése (5-ös munkacsomag)

MANORKA Projekt Menedzsment Bizottsági Ülés 2014. október 8-án


2014. október 8-án ülésezett a projekt döntéselőkészítő bizottsága.

 

 

 

 

 

 

 

 

 A MANORKA projekt operatív vezetését, a döntések meghozatalát ellátó Menedzsment Bizottság ülésezett 2014. október 8-án, a projektgazda Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége budapesti székhelyén.

A döntések előkészítéséért felelős szervezetbe a projektpartnereket (Norvég Helyi és Regionális Önkormányzatok Szövetsége (KS,Életen át tartó tanulásért Ügynökség Norvégiában – VOX, Belügyminisztérium (BM),Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI),Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM),Magyar Faluszövetség (MFSZ),Kisvárosok Országos Érdekszövetsége (KÖOÉSZ),Szövetség az Életen át tartó Tanulásért (SZETT),Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ)) partnerenként egy fő képviselői a bizottságban.

Az október 8-ai  ülésen a projektpartnerek részéről részt vettek az MKKSZ, MFSZ, Miniszterelnökség, a Belügyminisztérium, Emberi Erőforrások Minisztériuma, SZETT, valamint a TÖOSZ képviseli. A nemzeti kapcsolattartó részéről jelen volt, Németh Mónika, főosztályvezető és Horváth Ádám, osztályvezető a Nemzetközi Együttműködési Programok Végrehajtási Főosztálya képviseletében.










A jelenlévők elsőként Dr. Zongor Gábor, TÖOSZ főtitkár, projektvezető beszámolóját hallhatták a MANORKA projekt aktuális ügyeiről, jövőbeli tevékenységekről, majd Krausz Veronika szakmai koordinátor adott tájékoztatást a Női esélyegyenlőségi munkacsomag alakulásáról és a szeptember első két hetében megrendezésre került helyi munkacsoport-ülésekről.













Napirendi pontként szerepelt a projekt részét képező képviselő-testületi tréning alakulásáról, a képzések további szervezési feladatairól szóló beszámoló is, melyről Dr. Steiner Erika, szakmai koordinátor, a TÖOSZ főtitkár-helyettese beszélt.

Ezt követően Fehér József (MKKSZ), szakmai vezető adott tájékoztatást a járási tréningek előkészítésének alakulásáról, melyek a projekt elemeként a járási és önkormányzati hivatalok közötti együttműködés erősítését hivatottak elősegíteni.

Végül a projekt kommunikációs tevékenységének aktualitásait foglalta össze Dr. Zongor Gábor. A projektvezető ismertette a projekt negyedévente megjelenő nyomtatott kiadványának, az ÖNkormányzat folyóirat most megjelenő és a következő, utolsó negyedévi számának tartalmi elemeit, valamint beszámolt a projekt eseményeit közvetítő egyéb kommunikációs csatornák alkalmazásáról.
A rendezvényről készült fotók megtekinthetők itt
Az elhangzott előadások prezentációi:

Beszámoló a MANORKA projekt aktuális ügyeiről


Képviselő-testületi tréningek  alakulása

Tájékoztató a járási tréningekről


Önkormányzati adatbázis »

Az összes települési önkormányzat adatai egy helyen.

TEREMFOGLALÁS: ITT »

Önkormányzati Információs és Koordinációs Központ

Hírlevél feliratkozás

E-mail cím: 
Név: 

KÖZÖSSÉGI MÉDIA

MANORKA projekt:
MAgyar - NORvég KApcsolatok

„Önkormányzati kapacitásépítés norvég-magyar együttműködéssel” projekt
HU11-0005-HU11-PP1-2013

Projektgazda:
TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZATOK
ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE
1071 Budapest, Damjanich u. 44.
1386 Budapest 62. Pf. 908
T: 1-321-24-96, 1-327-24-97
E-mail: toosz@toosz.hu
Honlap: www.toosz.hu