MAgyar NORvég KApcsolatok

Önkormányzati kapacitás-építés norvég-magyar együttműködéssel

Képviselők Képzése Program - TÖOSZ munkacsomagja

Egy jól működő településvezetésnek is jót tesz a közös tréning - sikeres Képviselőképzés Almásfüzitőn


2015.04.14-15-én került sor Almásfüzitőn a MANORKA projekt Képviselők Képzése program kétnapos tréningjére. Gyurkó Béla trénerünk újra kiváló minősítést kapott.

Almásfüzitő község Komárom-Esztergom megyében, a komáromi járásban található, lakóinak száma meghaladja a 2000 főt.
A település az M1 autópályáról letérve könnyen megközelíthető, kiépített infrastruktúrával rendelkezik. Óvodát, iskolát tartanak fenn, gazdasági, kulturális élet tekintetében nagyon szép eredményekről számolhat be az önkormányzat.  Nagyon szép, rendezett környezet veszi körül a lakóházakat, a múlt időszakban jól prosperáló ipari üzemek jelentős része mára bezárt, hátrahagyva hatalmas barnamezős beruházásoknak alkalmas, infrastruktúrával ellátott területeket. 
A tréning előkészítéséért ezúton is köszönet Dr. Szeidl Bernadett jegyző asszonynak. 
A tréningen 13 fő vett részt, akik mindvégig jelen voltak, szeretném kiemelni, hogy érdekességként 2 alpolgármester, és a polgármester is képviseltette magát. A résztvevők között voltak még közalkalmazottak, köztisztviselők, akik meghatározói a település közéletének.  



 

 A két nap alatt az alábbi témákat dolgozták fel:
Az első nap a képviselői szerep, az önkormányzat szervezete valamint az együttműködés témáit vették át.
A második nap feldolgozták a költségvetés, közszolgáltatások, helyi demokrácia és településvezetés, programköltségvetés, valamint a társadalmi részvétellel kapcsolatos témákat.
Nagyon tetszett a résztvevőknek a csoportmunka, valamint a szerepjáték, amelyek eddig nem ismert erősségeiket hozták ki.



 

Trénerünk tapasztalatai:
Látható volt ezen a tréningen is, hogy sok olyan információt kaptak a résztvevők, amelyekkel még esetleg nem foglalkoztak ilyen mélységig, mint például a programköltségvetés.



Azt is tapasztalta, hogy a résztvevők ismerték ugyan egymást, de mindezek ellenére új oldalukról is megismerhették egymást. A tréning hatására felismerhettek olyan újabb megközelítési, együttműködési, feladat-megoldási, szerepvállalási, lebonyolítási lehetőséget, amelyekkel eddig kevésbé éltek.
A résztvevők a kitöltött tréningértékelő lapokon kifejezték elégedettségüket, összességében a kapott információkat, módszereket a mindennapokban is használhatónak találták. 
Ezúton is köszönet a résztvevő és lelkiismeretesen dolgozó Almásfüzitőieknek valamint kitűnő trénerünknek, Gyurkó Bélának.

Önkormányzati adatbázis »

Az összes települési önkormányzat adatai egy helyen.

TEREMFOGLALÁS: ITT »

Önkormányzati Információs és Koordinációs Központ

Hírlevél feliratkozás

E-mail cím: 
Név: 

KÖZÖSSÉGI MÉDIA

MANORKA projekt:
MAgyar - NORvég KApcsolatok

„Önkormányzati kapacitásépítés norvég-magyar együttműködéssel” projekt
HU11-0005-HU11-PP1-2013

Projektgazda:
TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZATOK
ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE
1071 Budapest, Damjanich u. 44.
1386 Budapest 62. Pf. 908
T: 1-321-24-96, 1-327-24-97
E-mail: toosz@toosz.hu
Honlap: www.toosz.hu