MAgyar NORvég KApcsolatok

Önkormányzati kapacitás-építés norvég-magyar együttműködéssel

Járások-Önkormányzatok Együttműködésének fejlesztése

Példaértékű együttműködés a tatai járásban


 
MANORKA járási-önkormányzati tréningre került sor Tatán 2015. május 6-7-én Tata, Dunaalmás, Neszmély és Baj önkormányzatainak részvételével.

Bíró Kata tréner

Kiváló trénerünk, Bíró Kata vezette a kétnapos rendezvényt, amely konkrét eredményekkel záruklt az amúgyis jól együttműködő járási és önkormányzati hivatalok számára.

A tréning a tervezett időpontban és helyszínen 18 fővel megvalósult, 5 vezető beosztású részvételével. A helyszín Tata Város Közös Önkormányzati Hivatal díszterme volt.

A tréning a Tata Járás Hivatala és Tata Közös Önkormányzati (Tata, Dunaalmás, Neszmély) és Baj Önkormányzati hivatal kollégáinak részvételével valósult meg.

A képzés során az önkormányzat, valamint a járási hivatal munkájának összefüggő helyzetértékelése után meghatározásra kerültek a többirányú információs csatornák, a kapcsolódási pontok, valamint az együttműködés során helyben feltárható, megoldható problémák és esetleges gazdátlan feladatok. Az információ kezelési gyakorlat során megtapasztalták a résztvevők, hogy mennyire fontos az információ átadása és az, hogy a megfelelő információ a megfelelő embert érje el.

A hivatalok közötti együttműködés fejlesztése tekintetében csak apróbb finomításokra van szükség, tekintettel arra, hogy a működés kiváló, akár jó gyakorlatként adaptálható is. Az együttműködési paktumba a szervezeti hatékonyság javítása érdekében megfogalmazott javaslatok tekintetében olyan változtatásra ösztönző ötletek kerültek felsorolásra, amelyeket helyi szinten nem lehet megoldani és kezelni, azokhoz felsőbb vezetői döntésekre, jogszabály módosításokra van szükség.

Összességében a két napról elmondható, hogy a második nap végére a tréning során közösen feltárt együttműködési szükségletek figyelembevételével megfogalmazásra kerültek az együttműködési paktum fő pontjai. 

A visszajelzések alapján a résztvevők is hasznosnak ítélték a kétnapos tréninget, ám a legjobbnak a tréner felkészültségét és munkáját tartották. Köszönet érte ezúton is.

 

Önkormányzati adatbázis »

Az összes települési önkormányzat adatai egy helyen.

TEREMFOGLALÁS: ITT »

Önkormányzati Információs és Koordinációs Központ

Hírlevél feliratkozás

E-mail cím: 
Név: 

KÖZÖSSÉGI MÉDIA

MANORKA projekt:
MAgyar - NORvég KApcsolatok

„Önkormányzati kapacitásépítés norvég-magyar együttműködéssel” projekt
HU11-0005-HU11-PP1-2013

Projektgazda:
TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZATOK
ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE
1071 Budapest, Damjanich u. 44.
1386 Budapest 62. Pf. 908
T: 1-321-24-96, 1-327-24-97
E-mail: toosz@toosz.hu
Honlap: www.toosz.hu