MAgyar NORvég KApcsolatok

Önkormányzati kapacitás-építés norvég-magyar együttműködéssel

Járások-Önkormányzatok Együttműködésének fejlesztése

Hídépítés egymáshoz-sikeres tréning Bögötén önkormányzatok és a járás között


2015. május 5-6-án került sor a vas megyei Bögötén a MANORKA tréningre a Sárvári Járási Hivatal, a Nyőgéri Közös Önkormányzati Hivatal vezetőinek és munkatársainak részvételével, Ritecz Balázs tréner vezetésével.

Trénerünk, Ritecz Balázs kiváló munkáját nagyszerű értékeléssel jutalmazták a tréning résztvevői, ezúton is köszönet érte, valamint a résztvevőknek az aktív együttműködésért. Az alábbiakban a tréner beszámolója alapján mutatjuk be, mi történt a Bögötén megtartott, Nyőgér-Sárvári Járási Hivatal tréningjén.

A tréning eredményességéhez nagymértékben hozzájárult a házigazdák vendégszeretete, a résztvevők nyitottsága, valamint a tagok nagyfokú aktivitása.

A projekt elején megfogalmazott cél maximálisan megvalósult, a résztvevők partnerként vettek részt mindkét napon.

Fontos kimenetként tapasztalta trénerünk, hogy akik korábban „csak” telefonon „magázodva” tartották a munkahelyi kapcsolatot, ők a tréning során már tegeződve, jó hangulatban beszélgettek a szakmai tapasztalataikról, az eddigi közös munkáikról.   

A résztvevők véleménye azt tükrözi, hogy az együtt töltött két nap nagyon hasznosnak bizonyult.

Hatékonynak ítélték meg a tréninget, leginkább a kapcsolatteremtés, az egymásra figyelés, és az együttműködés gyakorlatait találták hasznosnak.

A tréning mindkét napon interaktív jellegű volt. Sikerült olyan légkört kialakítani, amelyben a közös gondolkodás, a saját élmények, tapasztalatok megosztása vitte előre a tréning céljainak elérését. A tréning mindkét napján közös megfogalmazás volt, mely szerint kiemelten fontos terület az egymás közötti kommunikáció, valamint a rendszeres, szakmai tapasztalatcsere.

Nem okozott nehézséget, hogy a résztvevők különböző területekről, illetve eltérő munkakörökből érkeztek

A hídépítés feladata során mindenki kivette a részét a munkából. A megépített híd felavatása jelképezte a csoport számára az önkormányzati- és a járási hivatal dolgozói között a megfelelő, szakmai együttműködés megalapozását, és egyben megerősítését is.    

Fontos eredményként könyvelhetjük el, hogy a tréninget követően már nem okoz gondot a csoport tagjainak (a két hivatal esetében) a nevek és a személyek összekapcsolása, valamint a szakmai konzultációk megtartása.

Trénerünk meglátása szerint a tréning hozzájárult a csoport együttműködési készségének fejlődéséhez, ezáltal a két hivatal kapcsolatainak megerősítéséhez, valamint a közös, kiegyensúlyozott szakmai munka megvalósításához.   

Együttműködési paktum létrehozása nem fogalmazódott meg, de mindenki részéről egyéni elhatározások születtek, amelyek a két hivatal közötti jó munkakapcsolat és hatékony együttműködés elősegítését célozták meg. 

További képek itt

 

Önkormányzati adatbázis »

Az összes települési önkormányzat adatai egy helyen.

TEREMFOGLALÁS: ITT »

Önkormányzati Információs és Koordinációs Központ

Hírlevél feliratkozás

E-mail cím: 
Név: 

KÖZÖSSÉGI MÉDIA

MANORKA projekt:
MAgyar - NORvég KApcsolatok

„Önkormányzati kapacitásépítés norvég-magyar együttműködéssel” projekt
HU11-0005-HU11-PP1-2013

Projektgazda:
TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZATOK
ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE
1071 Budapest, Damjanich u. 44.
1386 Budapest 62. Pf. 908
T: 1-321-24-96, 1-327-24-97
E-mail: toosz@toosz.hu
Honlap: www.toosz.hu