MAgyar NORvég KApcsolatok

Önkormányzati kapacitás-építés norvég-magyar együttműködéssel

Járások-Önkormányzatok Együttműködésének fejlesztése

Fontos a partnerség a hivatalok és a törzshivatalok, a hivatalok és a munkatársak, az ügyfelek és a hivatalok között


Ez volt a ceglédi járási tréning résztvevőinek egyik legfontosabb tapasztalata 2015. április 27-28-án megtartott MANORKA rendezvényükön.

Kitűnő trénerünk Szabó F. Attila vezetésével hasznos két napot tölthettek el tréningünkkel a ceglédi járásban. Rövid összefoglalónkat a tréneri beszámoló alapján állítottuk össze.

Cegléd Város Közös Önkormányzati Hivatalának épületében került lebonyolításra a tréning. Az épület otthont ad mindkét hivatalnak. A részvétel magasan reprezentált volt úgy az önkormányzati, mint a járási hivatal területét tekintve. Cegléd Város jegyzője, aljegyzője és hét munkatárs (köztük több vezető beosztásban), a Ceglédi Járási Hivatal részéről annak vezető helyettese, egy vezető és két ügyintéző beosztású munkatársa mind a két napon aktívan tevékenykedett a modulok és feladatok megoldásában. Jól szervezett, előkészített tréningre került sor, mind az ellátás, mind pedig a felszereltség területén.  A résztvevők közül többek számára új volt a módszer, ennek ellenére lelkesen dolgoztak a két nap alatt. Megfogalmazódtak azok a problémák (rendszerhibák), melyek gátolják a hatékony és gyors munkát, ugyanakkor az együttmunkálkodás során arra is fény derült, hogy mennyire fontos az egymás közötti kommunikáció és rendszeres tapasztalatcsere. Voltak hasonló munkakörben dolgozó munkatársak, akiknek igazán most volt módjuk a személyes tapasztalatcserére, sőt ennek köszönhetően ott helyben sikerült egy ügyben a döntési szakaszig eljutni és több kérdésben azonos álláspontot képviselni.

A jegyzői klubok megszűnését kifogásolták, annak újjáélesztésére tettek javaslatot, természetesen bevonva a járási hivatal vezetőjét is, a munkatársak közötti területi egyeztetések kibővítését kezdeményezték. Bár jelenleg is példaértékű az együttműködés a hivatalok között, de a személyes kapcsolatok építésében van még kihasználandó lehetőség és feladat (ilyen például: a köztisztviselő napi rendezvény közös megszervezése és kivitelezése).

A résztvevők egyik legfontosabb közös megállapítása volt az, hogy mennyire fontos a partnerség a hivatalok és a törzshivatalok, a hivatalok és a munkatársak, az ügyfelek és a hivatalok között. 

A visszajelzések alapján mindenki kapott egy kis többletet a saját munkájához: egymás megismerését, a másik munkájának elismerését, praktikus használható ismereteket, gyakorlatokat. Elhangzott az a kérés is, miszerint ilyen jellegű összejöveteleket a későbbiekben is kellene szervezni. 

 

Önkormányzati adatbázis »

Az összes települési önkormányzat adatai egy helyen.

TEREMFOGLALÁS: ITT »

Önkormányzati Információs és Koordinációs Központ

Hírlevél feliratkozás

E-mail cím: 
Név: 

KÖZÖSSÉGI MÉDIA

MANORKA projekt:
MAgyar - NORvég KApcsolatok

„Önkormányzati kapacitásépítés norvég-magyar együttműködéssel” projekt
HU11-0005-HU11-PP1-2013

Projektgazda:
TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZATOK
ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE
1071 Budapest, Damjanich u. 44.
1386 Budapest 62. Pf. 908
T: 1-321-24-96, 1-327-24-97
E-mail: toosz@toosz.hu
Honlap: www.toosz.hu