MAgyar NORvég KApcsolatok

Önkormányzati kapacitás-építés norvég-magyar együttműködéssel

Járások-Önkormányzatok Együttműködésének fejlesztése

Járási tréning Ruzsa, Zákányszék, Bordány, Zsombó, Öttömös, Pusztamérges települések és a Mórahalmi Járási Hivatal részvételével Ruzsán


2015. május 4-5-én Ruzsán tartott járási trénignet Szabó F. Attila az MKKSZ alaelnöke, a járási munkacsomag trénere.

Ruzsa Polgármesteri Hivatalának épületében került lebonyolításra a tréning. A Homokhátsági járás egyik gyöngyszeme Rúzsa, nagyon szép rendezett, virágos település. Ehhez kapcsolódóan jogosan büszkék is környezetükre a járás települési önkormányzatai és az együttműködésük is példaértékű. A tréning során is ez folyamatosan érzékelhető volt. Egyébként a részvétel magasan reprezentált volt úgy az önkormányzati, mint a járási hivatal területét tekintve. Ruzsa jegyzője, polgármestere (a tréning megnyitása erejéig) és egy munkatárs, Zákányszék, Bordány, Zsombó jegyzője és egy-egy munkatárs Öttömösről, illetve Pusztamérgesről, a Mórahalmi Járási Hivatal részéről annak vezetője, négy vezető és három ügyintéző beosztású munkatársa mind a két napon aktívan tevékenykedett a modulok és feladatok megoldásában. 

A munkatársak közötti területi egyeztetések kibővítését kezdeményezték, köztük a „fordított nap” lehetőségét a hivatalok munkatársainak, munkakörének megismerésére. Bár jelenleg is példaértékű az együttműködés a hivatalok között, de a személyes kapcsolatok építésében van még kihasználandó lehetőség és feladat.

A települések és hivatalok munkatársai között jelenleg is jó az együttműködés, az viszont kiderült, hogy mennyire fontos a tapasztalok megosztása, a párhuzamos hatáskört ellátó munkatársak, vezetők és a visszacsatolások megismerése.

Nem születtek nagy elhatározások, rögzített paktum, ugyanakkor mindenki tett személyes vállalást, amivel hozzájárul a további jó együttműködéshez, egymás munkájának megkönnyítéséhez.

Önkormányzati adatbázis »

Az összes települési önkormányzat adatai egy helyen.

TEREMFOGLALÁS: ITT »

Önkormányzati Információs és Koordinációs Központ

Hírlevél feliratkozás

E-mail cím: 
Név: 

KÖZÖSSÉGI MÉDIA

MANORKA projekt:
MAgyar - NORvég KApcsolatok

„Önkormányzati kapacitásépítés norvég-magyar együttműködéssel” projekt
HU11-0005-HU11-PP1-2013

Projektgazda:
TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZATOK
ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE
1071 Budapest, Damjanich u. 44.
1386 Budapest 62. Pf. 908
T: 1-321-24-96, 1-327-24-97
E-mail: toosz@toosz.hu
Honlap: www.toosz.hu