MAgyar NORvég KApcsolatok

Önkormányzati kapacitás-építés norvég-magyar együttműködéssel

Járások-Önkormányzatok Együttműködésének fejlesztése

Járási tréning Lőrinciben


2015. március 31-április 1-én került sor az első tréningre a járási és önkormányzati hivatalok együttműködését elősegítendő. Szarvas László és Gyurkó Béla trénereink vezették a kétnapos rendezvényt.

A félreértések tisztázását követően trénereink kitűnő értékelést kaptak munkájukért.

A helyszín a település központjában lévő Közösségi Ház, amelynek nagyterme kitűnő feltételeket nyújtott a programhoz. A résztvevők Lőrinci, Hernád, Zagyvaszántó, önkormányzati hivatalaiból, és a Hatvani Járási Hivatalból tevődtek össze. Sajnos Heréd község -előre bejelentkezett-munkatársai nem jelentek meg, a polgármester személyesen jött ele a kezdésre bejelenteni távolmaradásukat.

Az önkormányzati hivatalok közötti viszony hagyományosan jónak mondható a térségben, a járási hivatal és a polgármesteri hivatalok közötti viszonyok a tréning alatt kialakult ismertségi viszonyok miatt várhatóan kedvezően alakultak.


Nagyon sokat segítettek ebben a közösen megoldott feladatok,a szituációs játékok. Láthattunk az életkori eltérések miatti fenntartások oldódására jó példákat, férfi-női, beosztott-vezetői munkakapcsolatok átalakulásának lehettünk tanúi. A tréningen létrejött új ismertségek segíthetik a jobb munkahelyi légkör kialakulását.

Nem egyformák a tárgyi-személyi feltételek, bár erre vonatkozóan hallottunk jó irányba elmozduló változásokról. Folyamatos az infrastrukturális fejlesztés, ehhez az ügyintézések gördülékennyé tételének szándékát folyamatosan
tapasztalhattuk. A helyi ügysegédek szerepét mindenki fontosnak tartotta. Az információáramlás gyorsaságának a területén láttak trénereink nehézségeket, amelyeket maguk az érintettek is igyekeznek a saját lehetőségeikhez mérten javítani.

Önkormányzati adatbázis »

Az összes települési önkormányzat adatai egy helyen.

TEREMFOGLALÁS: ITT »

Önkormányzati Információs és Koordinációs Központ

Hírlevél feliratkozás

E-mail cím: 
Név: 

KÖZÖSSÉGI MÉDIA

MANORKA projekt:
MAgyar - NORvég KApcsolatok

„Önkormányzati kapacitásépítés norvég-magyar együttműködéssel” projekt
HU11-0005-HU11-PP1-2013

Projektgazda:
TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZATOK
ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE
1071 Budapest, Damjanich u. 44.
1386 Budapest 62. Pf. 908
T: 1-321-24-96, 1-327-24-97
E-mail: toosz@toosz.hu
Honlap: www.toosz.hu